Εύκολες συνταγές

Συνταγή ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο

Σαλάτα με ρεβίθια με φρέσκο ​​κόλιανδρο Συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα. Γεμάτη με ρεβίθια πλούσια σε πρωτεΐνες, ζωηρά λαχανικά και αρωματικό κόλιανδρο, αυτή η σαλάτα προσφέρει μια έκρηξη γεύσεων και υφών. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και ικανοποιητική επιλογή, είτε είστε vegan είτε όχι.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ρεβύθια (μαγειρεμένα)
2 φλιτζάνια

Αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
1

Ντομάτες (κερασιά ή σε κύβους)
1 φλιτζάνι

Κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/4 φλιτζάνι

Φρέσκος κόλιανδρος (ψιλοκομμένος)
1/2 φλιτζάνι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την καταπληκτική ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο, θα χρειαστείτε μερικά εργαλεία και υλικά. Ακολουθεί μια λίστα με αυτά που θα χρειαστείτε:

  • Μεγάλο μπολ ανάμειξης
  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Αποχυμωτής εσπεριδοειδών (προαιρετικός)
  • Πρέσσα σκόρδου (προαιρετικό)
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα αυτά τα αντικείμενα έτοιμα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία προετοιμασίας. Ήρθε η ώρα να μαγειρέψετε!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμάστε τα συστατικά

– Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα βρασμένα ρεβίθια.
– Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
– Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση ή ψιλοκόψτε τα κανονικά ντοματίνια.
– Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι.
– Ψιλοκόψτε τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.

Βήμα 2: Φτιάξτε το ντύσιμο

– Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3: Συνδυάστε και πετάξτε

– Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια, το αγγούρι σε κύβους, τις ντομάτες, το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και τον φρέσκο ​​κόλιανδρο.
– Ρίξτε το dressing πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα καλά.

Βήμα 4: Αφήστε το να μαριναριστεί

– Αφήστε τη σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 5: Σερβίρετε και απολαύστε

– Μεταφέρετε τη ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκο ​​κόλιανδρο αν θέλετε και σερβίρετε παγωμένη.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της ρεβιθοσαλάτας με φρέσκο ​​κόλιανδρο πρέπει να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι ψιλοκομμένα, κομμένα σε κύβους και έτοιμα πριν συναρμολογήσετε τη σαλάτα. Μόλις προετοιμαστούν τα υλικά, είναι εύκολο να τα ανακατέψετε όλα μαζί και να αφήσετε τις γεύσεις να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, χαίρεστε! Αυτή η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη για vegans ως έχει. Δεν χρειάζονται αλλαγές συστατικών, καθώς όλα τα συστατικά είναι φυτικής προέλευσης και γεμάτα καλοσύνη. Πιάσε, λοιπόν, την ποδιά σου και ετοιμάσου να απολαύσεις αυτή τη νόστιμη σαλάτα φιλική προς τους vegan!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να προσθέσετε μια επιπλέον στρώση γεύσης, σκεφτείτε να φρυγανίσετε τα ρεβίθια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά όπως κύμινο ή πάπρικα πριν τα ενσωματώσετε στη σαλάτα. Αυτό θα δώσει στα ρεβίθια μια τραγανή υφή και θα βελτιώσει τη γεύση τους.

  • Αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση κρεμμυδιού, μουλιάστε το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά πριν το προσθέσετε στη σαλάτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ευκρίνειά του.

  • Προσαρμόστε τη σαλάτα προσθέτοντας άλλα λαχανικά της επιλογής σας. Οι πιπεριές, τα καρότα ή το αβοκάντο μπορούν να είναι υπέροχες προσθήκες σε αυτό το ήδη ζωντανό πιάτο.

  • Μπορείτε ελεύθερα να προσαρμόσετε την ποσότητα του χυμού λεμονιού και του σκόρδου σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, προσθέστε λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Εάν δεν είστε λάτρης του σκόρδου, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα ή να το παραλείψετε εντελώς.

  • Φροντίστε να βάλετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να αναμειγνύονται και να εντατικοποιούνται, με αποτέλεσμα μια πιο νόστιμη και γευστική σαλάτα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
9g

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
25 g

Ίνα
7g

Βιταμίνη C
15 mg

Κάλιο
350 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτή η ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο μπορεί να σερβιριστεί με διάφορους τρόπους για να ταιριάζει σε διαφορετικές περιστάσεις.

  • Σαν συνοδευτικό: Συνδυάστε το με ψητό κοτόπουλο, ψάρι ή ψητά λαχανικά για να δημιουργήσετε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Η φρεσκάδα και η τραγανή φρεσκάδα της σαλάτας προσφέρουν μια φανταστική αντίθεση με τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα.

  • Ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο: Απολαύστε μια γενναιόδωρη μερίδα της σαλάτας ως αυτόνομο γεύμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μαγειρεμένη κινόα ή κουσκούς για επιπλέον διατροφή.

  • Picnic ή potluck: Συσκευάστε τη σαλάτα σε ξεχωριστά δοχεία ή σερβίρετε σε ένα μεγάλο μπολ για να την μοιραστείτε. Είναι ένα ευχάριστο πλήθος και μια εξαιρετική επιλογή για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

  • Ορεκτικό πάρτι: Σερβίρετε τη σαλάτα σε μικρά φλιτζάνια ή φλιτζάνια μαρουλιού για να δημιουργήσετε μερίδες σε μέγεθος μπουκιάς που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ενώ ανακατεύονται.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να προσφέρετε μαζί με τη σαλάτα λίγο ψωμί με κρούστα ή πίτα. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πάρουν τις νόστιμες γεύσεις και να προσθέσουν λίγη ικανοποίηση υδατανθράκων στο γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάξτε ό,τι περισσέψει ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες. Πριν απολαύσετε τα υπολείμματα, ανακατέψτε το γρήγορα για να ξαναμοιράσετε το ντρέσινγκ και βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά έχουν καλυφθεί καλά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η σαλάτα με ρεβίθια με φρέσκο ​​κόλιανδρο προσφέρει θρεπτικά συστατικά χάρη στα υγιεινά συστατικά της:

  • Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βασικών μετάλλων όπως ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και συμβάλλουν στη διαχείριση του βάρους.

  • Τα αγγούρια είναι ενυδατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Παρέχουν μια αναζωογονητική τραγανή γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ και του καλίου.

  • Οι ντομάτες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα λυκοπένιο, το οποίο είναι ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και φυτικών ινών.

  • Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και να υποστηρίξουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Ο φρέσκος κόλιανδρος (επίσης γνωστός ως κόλιανδρος) προσθέτει μια έκρηξη γεύσης ενώ παρέχει απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Κ, βιταμίνη C και μαγγάνιο. Διαθέτει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η ρεβιθοσαλάτα με φρέσκο ​​κόλιανδρο, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα: Συνδυάστε τα ρεβίθια με αγγούρια κομμένα σε κύβους, ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές Καλαμάτας και τυρί φέτα. Περιχύστε με ένα ντρέσινγκ λεμονιού για μια δροσερή και πικάντικη σαλάτα.

  • Μαροκινή σαλάτα με ρεβίθια: Προσθέστε ζεστά μπαχαρικά όπως κύμινο, πάπρικα και

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button