Εύκολες συνταγές

Συνταγή σοκολάτας βρώμης

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην απολαυστική μίξη βρώμης και σοκολάτας με αυτήν την απολαυστική συνταγή με σοκολάτα βρώμης. Αυτές οι μπάρες είναι τέλειες για να ικανοποιήσουν τα γλυκά σας, ενώ παρέχουν μια υγιεινή απόλαυση γεμάτη καλοσύνη. Ο συνδυασμός μαστιχωτής βρώμης και πλούσιας, βελούδινης σοκολάτας δημιουργεί μια παραδεισένια εμπειρία που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Είτε τα απολαμβάνετε ως σνακ είτε ως επιδόρπιο, αυτά τα μπαρ είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αγαπημένα ανάμεσα στους φίλους και την οικογένειά σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

2 φλιτζάνια τυλιγμένη βρώμη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτές τις λαχταριστές μπάρες σοκολάτας βρώμης, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψί (9×13 ίντσες)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σπάτουλα
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Φούρνος

Τα συστατικά που απαιτούνται είναι:

  • Βρώμη σε ρολό
  • Βούτυρο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Καστανή ζάχαρη
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μέλι
  • Μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Αυγό
  • Τσιπς σοκολάτας

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 9×13 ιντσών.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
4. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.
5. Διπλώστε τη βρώμη σε ρολό και τα κομματάκια σοκολάτας, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
6. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που έχετε λαδώσει, πιέζοντάς το σταθερά με μια σπάτουλα για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση.
7. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή.
8. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το σκεύος από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε μπάρες.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των απολαυστικών μπάρες σοκολάτας βρώμης θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά για τη συγκέντρωση και τη μέτρηση των συστατικών και άλλα 30 λεπτά για την ανάμειξη και το ψήσιμο της ζύμης. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 45 λεπτά, διασφαλίζοντας ότι έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το άρωμα που αναδύεται στην κουζίνα σας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👨‍🍳 Μια μικρή συμβουλή από τον σεφ: Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε παλιομοδίτικη τυλιγμένη βρώμη για την καλύτερη υφή σε αυτές τις μπάρες. Η βρώμη που ψήνεται γρήγορα μπορεί να γίνει πολύ μαλακή και να αλλάξει τη συνολική συνοχή.

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώνοντας ένα ταψί 9×13 ιντσών. Το γράσο του πιάτου αποτρέπει το κόλλημα και εξασφαλίζει την εύκολη αφαίρεση των ράβδων.
  2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπημένο αυγό. Ανακατέψτε τα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και κρεμώδες μείγμα, δημιουργώντας μια βελούδινη βάση για τις μπάρες σας.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι τα ξηρά συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα μια σταθερή γεύση σε κάθε μπουκιά.
  4. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρών υλικών στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Αυτό διασφαλίζει τη σωστή ενσωμάτωση και αποτρέπει το σχηματισμό σβώλων.
  5. Τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα αστεροειδή υλικά – τη βρώμη και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατέψτε τα απαλά στη ζύμη, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ο συνδυασμός μαστιχωτής βρώμης και λιωμένης σοκολάτας θα δημιουργήσει μια απολαυστική υφή σε κάθε μπουκιά.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί με λαδόκολλα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να το πιέσετε καλά και να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση. Αυτό το βήμα βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι μπάρες ψήνονται ομοιόμορφα και διατηρούν το σχήμα τους.
  7. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τις μπάρες να ψηθούν για περίπου 25-30 λεπτά. Παρακολουθήστε τα καθώς ψήνονται και μόλις το επάνω μέρος πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, θα ξέρετε ότι είναι έτοιμα!
  8. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το πιάτο από το φούρνο και αφήστε τις μπάρες να κρυώσουν εντελώς. Η υπομονή είναι το κλειδί εδώ – αν τα αφήσετε να κρυώσουν, διασφαλίζετε ότι θα σταθεροποιηθούν σωστά και θα γίνουν ευκολότερα στον χειρισμό.
  9. Μόλις κρυώσει, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις ράβδους στο μέγεθος και το σχήμα που επιθυμείτε. Είτε προτιμάτε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς είτε μεγαλύτερα τετράγωνα, η επιλογή είναι δική σας! 🍫
  10. Σερβίρετε και απολαύστε αυτές τις λαχταριστές μπάρες σοκολάτας βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι. Είναι τέλεια ως σνακ, επιδόρπιο ή ακόμα και ως σπιτικό δώρο για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
150 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
32g

Διαιτητικές ίνες
2g

Ολικά σάκχαρα
19 g

Πρωτεΐνη
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτές τις θεϊκές μπάρες σοκολάτας βρώμης σε ένα όμορφο πιάτο γλυκού ή πιατέλα για να βελτιώσετε την οπτική τους γοητεία. Μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο από πάνω για μια κομψή πινελιά. Για μεγαλύτερη παρακμή, μπορείτε να σκεφτείτε να περιχύσετε λιωμένη σοκολάτα στις μπάρες ή να τις σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η αντίθεση των ζεστών μπάρες με κρύο και κρεμώδες παγωτό δημιουργεί έναν απολαυστικό συνδυασμό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, αυτές οι μπάρες είναι ήδη από μόνες τους μια νόστιμη απόλαυση. Ωστόσο, αν θέλετε να τα σερβίρετε μαζί με κάτι, φρέσκα μούρα ή κομμένα φρούτα όπως φράουλες ή μπανάνες κάνουν ένα δροσιστικό συνοδευτικό. Επιπλέον, μια κούκλα σαντιγί ή μια σκόνη κακάο μπορεί να προσθέσει μια πινελιά κομψότητας στην παρουσίαση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε αυτές τις μπάρες σοκολάτας βρώμης, βεβαιωθείτε ότι έχουν κρυώσει εντελώς πριν τις τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο ή τις σφραγίσετε με πλαστική μεμβράνη. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου έως και 3-4 ημέρες, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να φυλάξετε τις μπάρες στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Για να τα απολαύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Οι μπάρες σοκολάτας βρώμης προσφέρουν έναν συνδυασμό συστατικών που φέρνουν ευχαρίστηση και οφέλη για την υγεία.

Η βρώμη είναι μια φανταστική πηγή διαιτητικών ινών, η οποία υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος και παρέχει μια αίσθηση πληρότητας. Περιέχουν επίσης σημαντικά μέταλλα όπως μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Η βρώμη είναι γνωστή για τις υγιεινές της ιδιότητες για την καρδιά, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η μαύρη σοκολάτα, ιδιαίτερα όταν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές. Η μαύρη σοκολάτα σχετίζεται με βελτιωμένη ροή αίματος, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και ενισχυμένη γνωστική λειτουργία.

Καθώς απολαμβάνετε αυτές τις μπάρες, θυμηθείτε να τις απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν τα επιδόρπια με βάση τη βρώμη, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπισκότα με σταφίδα βρώμης: Απολαύστε τον κλασικό συνδυασμό βρώμης και σταφίδας σε αυτά τα μαλακά και λαστιχτά μπισκότα. Ιδανικό για μια ζεστή απογευματινή απόλαυση.
  2. Μπάρες βρώμης με κανέλα μήλου: Αφεθείτε στις ανακουφιστικές γεύσεις του μήλου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button