Εύκολες συνταγές

Συνταγή με σοκολατένια ραβιόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Το ραβιόλι σοκολάτας είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τον πλούτο της σοκολάτας με τη λεπτή υφή των σπιτικών ζυμαρικών. Είναι μια μοναδική και απολαυστική απόλαυση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό. Τα ραβιόλια γεμίζονται με μια λαχταριστή ganache σοκολάτας, στη συνέχεια μαγειρεύονται μέχρι να μαλακώσουν και σερβίρονται με ένα ψιλόβροχο ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί παραδοσιακές ιταλικές τεχνικές παρασκευής ζυμαρικών και τους δίνει μια διασκεδαστική ανατροπή ενσωματώνοντας σοκολάτα στη ζύμη. Το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο που είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και νόστιμο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Άγλυκο κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 φλιτζάνι

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
2

Νερό
1/4 φλιτζάνι

Μαύρη σοκολάτα
6 ουγγιές

Βαριά κρέμα
1/2 φλιτζάνι

Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας

Ζάχαρη άχνη
για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Μαχαίρι
– Ο πλάστης
– Μηχανή ζυμαρικών ή πλάστης
– Πιρούνι
– Κατσαρόλα
– Χτυπήστε με σύρμα
– Τρυπητή κουτάλα
– Πιάτα σερβιρίσματος
– Κοσκινίστε για να ξεσκονίσετε τη ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι.
2. Δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και προσθέστε τα αυγά και το νερό.
3. Ανακατεύουμε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
4. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
5. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
6. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση γκανάζ σοκολάτας λιώνοντας τη μαύρη σοκολάτα, την παχύρρευστη κρέμα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά.
7. Αφαιρέστε τη γκανάζ σοκολάτας από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
8. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.
9. Ανοίγετε κάθε μέρος της ζύμης χρησιμοποιώντας μηχανή ζυμαρικών ή πλάστη μέχρι να γίνει λεπτή και διάφανη.
10. Ρίξτε μικρές ποσότητες από τη γκανάζ σοκολάτας σε ένα φύλλο ζύμης, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε γέμιση.
11. Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο ζύμης που τυλίγετε πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας απαλά γύρω από κάθε ανάχωμα για να σφραγίσετε τις άκρες.
12. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα κόφτη ραβιόλι για να κόψετε μεμονωμένα τετράγωνα ραβιόλι, φροντίζοντας οι άκρες να είναι σφραγισμένες.
13. Τοποθετούμε τα ραβιόλια σε ένα αλευρωμένο ταψί ή ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σφίξουν.
14. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε προσεκτικά τα ραβιόλια. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.
15. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε τα ψημένα ραβιόλια από το νερό και να τα μεταφέρετε σε πιάτα σερβιρίσματος.
16. Πασπαλίστε τα ραβιόλια με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για μια όμορφη παρουσίαση.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σοκολατένια ραβιόλια είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ανάπαυσης για τη ζύμη. Ο ενεργός χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 1 ώρα, ο οποίος περιλαμβάνει την παρασκευή της ζύμης, την προετοιμασία της γέμισης γκανάζ σοκολάτας, το άνοιγμα της ζύμης και τη συναρμολόγηση των ραβιόλι.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Όταν φτιάχνετε τη ζύμη, φροντίστε να ενσωματώσετε σταδιακά τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά για να εξασφαλίσετε μια λεία και ελαστική υφή.
– Η ξεκούραση της ζύμης επιτρέπει στη γλουτένη να χαλαρώσει και να απλωθεί ευκολότερα. Βελτιώνει επίσης την υφή των ραβιόλι.
– Το να ανοίξετε τη ζύμη σε αραιό κομμάτι είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ευαίσθητων και τρυφερών ραβιόλι.
– Προσέξτε να μην γεμίσετε υπερβολικά τα ραβιόλια με γκανάζ σοκολάτας για να αποφύγετε διαρροές κατά το μαγείρεμα.
– Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος της ζύμης και το μέγεθος των ραβιόλι. Μαγειρέψτε μέχρι να επιπλεύσει στην επιφάνεια και δοκιμάστε ένα για την επιθυμητή τρυφερότητα.
– Πασπαλίζοντας τα ραβιόλια με ζάχαρη άχνη προσθέτει μια κομψή πινελιά και βελτιώνει την παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
19 g

Κορεσμένα λιπαρά
11g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
95 mg

Νάτριο
90 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
47 g

Διαιτητικές ίνες
3g

Σάκχαρα
17 g

Πρωτεΐνη
7g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τα ραβιόλια σοκολάτας ζεστά, περιχυμένα με επιπλέον σάλτσα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φρέσκα μούρα ή με λίγο κακάο σε σκόνη για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας. Τα ραβιόλια μπορούν να σερβιριστούν ως αυτόνομο επιδόρπιο ή να συνοδεύονται από μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί στο πλάι. Η κρεμώδης και πλούσια υφή των ραβιόλι συνδυάζεται καλά με την αναζωογονητική αντίθεση των φρέσκων φρούτων, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν σοκολατένια ραβιόλια που έχουν απομείνει, τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε τα σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Πριν τα σερβίρετε ξανά, ξαναζεστάνετε τα ραβιόλια στον ατμό ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν. Αποφύγετε να καταψύξετε τα ραβιόλια, καθώς η υφή μπορεί να καταστραφεί κατά την απόψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτή η συνταγή με σοκολατένια ραβιόλια είναι αναμφίβολα μια παρακμιακή απόλαυση, ορισμένα συστατικά προσφέρουν οφέλη για την υγεία με μέτρο. Η μαύρη σοκολάτα, ειδικά όταν καταναλώνεται στην πιο αγνή της μορφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα έχει συσχετιστεί με πιθανές επιδράσεις στη βελτίωση της διάθεσης λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τη σοκολάτα με μέτρο και να επιλέγετε ποιοτικές επιλογές με ελάχιστα πρόσθετα σάκχαρα.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και ζυμαρικών, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε άλλες συνταγές για επιδόρπια με ραβιόλια. Μια δημοφιλής παραλλαγή είναι τα ραβιόλια γεμισμένα με Nutella, τα οποία διαθέτουν μια κρεμώδη και απολαυστική γέμιση σοκολάτας φουντουκιού. Μια άλλη νόστιμη επιλογή είναι η Ricotta and Lemon Ravioli, όπου η πικάντικη γεύση λεμονιού συμπληρώνει τη διακριτική γλυκύτητα του τυριού ricotta.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για σοκολατένια ραβιόλια είναι εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστικής Dominique Ansel. Ο σεφ Ansel είναι γνωστός για τα εφευρετικά του επιδόρπια και έχει αναγνωριστεί με πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του κύρους James Beard Award for Outstanding Pastry Chef. Η μοναδική προσέγγισή του στο συνδυασμό απροσδόκητων γεύσεων και τεχνικών λειτούργησε ως έμπνευση για αυτή την απολαυστική σύνθεση με σοκολάτα στα παραδοσιακά ραβιόλια. Εισάγοντας τη σοκολάτα στη ζύμη των ζυμαρικών και συνδυάζοντάς την με μια πλούσια γέμιση ganache, αυτή η συνταγή αποτυπώνει την ουσία του ευφάνταστου γαστρονομικού στυλ του σεφ Ansel.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button