Εύκολες συνταγές

Συνταγή σούπας με κρέας κοτόπουλου και κινόα

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να δείτε τη γεύση σας με μια απολαυστική και θρεπτική σούπα με τον κρέα κοτόπουλου και την κινόα. Αυτή η συνταγή είναι ένα τέλειο μείγμα από ζρό κοτόπουλο, υγιεινή κινόα και μια σειρά από αρωματικά βότανα και λαχανικά που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανακουφιστική και γευστική σούπα. Είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνο του, γεμάτο με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βασικά θρεπτικά συστατικά. Είτε ψάχνετε για μια υγιεινή επιλογή δείπνου είτε λαχταράτε ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα, αυτή η σούπα σίγουρα θα ικανοποιήσει την όρεξη σας και θα ζεστάνει την ψυχή σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

στήθη κοτόπουλου
2

Κινόα
1/2 φλιτζάνι

Καρότα
2

Μίσχοι σέλινου
2

Κρεμμύδι
1

Σελίδες σκόρδο
3

Φρέσκο ​​θυμάρι
1 κλαδάκι

Φύλλα δάφνης
2

Ζωμός κότας
4 φλιτζάνια

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική σούπα με κρέας κοτόπουλου και κινόα, θα φτιάξετε μερικά συστατικά και συστατικά. Συγκεντρώστε τα στοιχεία πριν ξεκινήσετε:

  1. Σανιδική κοπή και μαχαίρι: Για να ψιλοκόψετε τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
  2. Μεγάλη κατσαρόλα: Για να μαγειρέψετε τη σούπα.
  3. Μεζούρες και κουτάλια: Για την ακριβή μέτρηση των συστατικών.
  4. Ξύλινο κουτάλι: Για να ανακατεύετε τη σούπα.
  5. Μαγείρεμα ή κουζίνα: Για να σιγοβράσει η σούπα στην τελειότητα.
  6. Μπολ και κουτάλα σερβιρίσματος: Για το σερβίρισμα της σούπας.
  7. Προαιρετικές γαρνιτούρες: Φρέσκος μαϊντανός, φέτες λεμονιού ή τριμμένη παρμεζάνα για πρόσθετη γεύση και παρουσίαση.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα υλικά: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κοτσάνια σέλινου και τις σκελίδες σκόρδου. Αφήστε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο και ελαφρώς χρυσαφένιο.
4. Τώρα, προσθέστε τα καρότα κομμένα σε κύβους, τα κοτσάνια σέλινου και το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.
6. Προσθέστε την κινόα, το φρέσκο ​​κλωνάρι θυμάρι και τα φύλλα δάφνης στην κατσαρόλα.
7. Ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση.
8. Φέρτε τη σούπα σε βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να ενωθούν οι γεύσεις.
9. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα φύλλα δάφνης και το κλωνάρι θυμαριού.
10. Ανακατέψτε απαλά τη σούπα και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
11. Σερβίρετε ζεστό σε μπολ, γαρνιρισμένο με προαιρετικές επικαλύψεις όπως φρέσκο ​​μαϊντανό, μια στύψα χυμό λεμονιού ή τριμμένη παρμεζάνα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της σούπας με τον κρέα κοτόπουλου και κινόα είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τον τεμαχισμό των λαχανικών, τον τεμαχισμό του κοτόπουλου και τη συλλογή όλων των απαραίτητων υλικών.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🔸 Για να βελτιώσετε τη γεύση της σούπας, μπορείτε να σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να καραμελώσετε ελαφρώς, προσθέτοντας μια νότα γλυκύτητας.
🔸 Για μια επιπλέον ενίσχυση της διατροφής, σκεφτείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά όπως σπανάκι, λάχανο ή πιπεριές.
🔸 Αν προτιμάτε πιο πηχτή σύσταση, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι στα σοταρισμένα λαχανικά πριν προσθέσετε το ζωμό κοτόπουλου.
🔸 Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη σούπα με τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά. Το φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή η αποξηραμένη ρίγανη μπορεί να προσθέσει μια αρωματική πινελιά.
🔸 Θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά την κινόα πριν την αφήσετε στη σούπα για να αφαιρέσετε τυχόν πικρία.
🔸 Τα υπολείμματα δεν μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και τρεις ημέρες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
25 g

Υδατάνθρακες
20 g

Παχιά
7g

Ίνα
4g

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται και τα μεγέθη μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τη σούπα με κρέα κοτόπουλου και κινόα, μπορείτε να τη βάλετε σε ζεστά και φιλόξενα μπολ σούπας. Για μια αισθητική ευχάριστη παρουσίαση, μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με ένα πασπάλισμα φρέσκου μαιντανού από πάνω ή με ένα στύψιμο χυμό λεμονιού για μια ζωηρή πινελιά. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε τριμμένη παρμεζάνα στο πλάι για όσους επιθυμούν μια επιπλέον έκρηξη γεύσης.

Για να συμπληρώσετε αυτήν την υγιεινή σούπα, σκεφτείτε να σερβίρετε με μια φέτα ψωμιού ή μια συνοδευτική σαλάτα. Οι ρουστίκ γεύσεις μιας μπαγκέτας με προζύμι ή μιας χορταστικής φραντζόλας ολικής αλέσεως θα συνδυαστούν τέλεια με τη σούπα. Εναλλακτικά, μια δροσερή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα ή μια πικάντικη σαλάτα του Καίσαρα μπορεί να προσφέρει μια αντίθετη υφή και μια έκρηξη φρεσκάδας για να εξισορροπήσει τον πλούτο της σούπας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα από τον κρέα κοτόπουλου και τη σούπα με κινόα, βεβαιωθείτε ότι έχουν αποθηκευτεί σωστά για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει εντελώς πριν τη μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Το αυτοκίνητο στο ψυγείο, όπου μπορεί να γίνει έως και τρεις ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, απλώς το θερμαίνετε απαλά στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η σούπα με κρέα κοτόπουλου και κινόα προσφέρει πολλά για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά της:

🍗 Στήθη κοτόπουλου: Γεματισμένο με άπαχη πρωτεΐνη, το κοτόπουλο προάγει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών ενώ παρέχει απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β6 και του σεληνίου.

🌾 Κινόα: Πλούσια σε φυτικές ίνες, η κινόα βοηθά στην πέψη και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι πλήρης μιας πρωτεΐνη, που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους και vegans.

🥕 Καρότα: Αυτά τα ζωντανά λαχανικά με την πορτοκαλί ρίζα είναι άφθονα σε βιταμίνη Α, η οποία υποστηρίζει την υγιή όραση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

🌿 Σέλινο: Ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες, το σέλινο είναι ένα ενυδατικό συστατικό που προσθέτει τραγανή γεύση στη σούπα. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Κ και C και περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδεις πληροφορίες.

🧅 Κρεμμύδι και σκόρδο: Τόσο το κρεμμύδι όσο και το σκόρδο στην απολαυστική γεύση της σούπας, ενώ παρέχουν ενίσχυση του ανοσολογικού και πιθανά καρδιαγγειακά. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η σούπα με τον κρέα κοτόπουλου και κινόα, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

🥕 Σούπα λαχανικών και φακών: Μια χορταστική και θρεπτική σούπα γεμάτη με λαχανικά, φακές και αρωματικά βότανα.

🐟 Fish Chowder: Μια κρεμώδης και γευστική σούπα φτιαγμένη με φρέσκο ​​​​ψάρι πατάτες και βότανα, εστιατόρια για τους θαλασσινούς.

🍅 Σούπα βασιλικού ντομάτας: Μια κλασική αγαπημένη με τις ζωηρές γεύσεις ώριμων ντοματών, φρέσκου βασιλικού και μια νότα κρέμας.

🍲 Σούπα Minestrone: Μια παραδοσιακή ιταλική σούπα γεμάτη λαχανικά, φασόλια, ζυμαρικά και αλμυρά βότανα.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και να τις προσαρμόσετε στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από διάφορους διασημούς σεφ που έχουν συνεισφέρει στον γαστρονομικό κόσμο. Σεφ όπως ο Τζέιμι Όλιβερ, η Ίνα Γκάρτεν και ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχουν μοιραστεί την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία παρηγόρων και γευστικών σούπας. Η αφοσίωσή τους στη χρήση φρέσκων συστατικών και στη δημιουργία απλών αλλά ικανοποιητικών συνταγών έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτής της υπεροχής με κρέα κοτόπουλου και κινόα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button