Εύκολες συνταγές

Συνταγή μαρμελάδας βατόμουρου

Συνταγή μαρμελάδας βατόμουρου

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις γλυκές και πικάντικες γεύσεις της σπιτικής μαρμελάδας βατόμουρου. Αυτή η απολαυστική κονσέρβα αιχμαλωτίζει την ουσία των φρέσκων σμέουρων, καθιστώντας την ένα τέλειο συνοδευτικό για το αυτό πρωινού σας ή μια λαχταριστή γέμιση για αρτοσκευάσματα. 🍓🍯

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Σμέουρα
500 γραμμάρια

Ζάχαρη κρυσταλλική
500 γραμμάρια

Χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το απολαυστικό Raspberry Jam, θα έχετε τα εξής:
– Μεγάλη κατσαρόλα
– Ξύλινο κουτάλι
– Πολτοποιητής πατάτας (προαιρετικό)
– Γυάλινα βάζα με καπάκι για την αποθήκευση της μαρμελάδας
– Ετικέτες για αναγνώριση βάζων

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Πλύντε τα σμέουρα απαλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τα χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Βήμα 2:

Στη μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα σμέουρα και θρυμματίστε τα ελαφρά χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτα ή το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας. Αφήστε μερικά κομμάτια για την υφή.

Βήμα 3:

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Βήμα 4:

Αυξάνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Αφήστε το να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι η μαρμελάδα να φτάσει στο επιθυμητό πάχος, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 5:

Για να ελέγξετε αν έχετε δέσει η μαρμελάδα, ρίξτε μια μικρή ποσότητα σε ένα παγωμένο πιάτο και βάλτε την στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Εάν η επιφάνεια ζαρώνει όταν πιέζεται με το δάχτυλό σας, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αν όχι, συνεχίστε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα και επαναλάβετε τη δοκιμή.

Βήμα 6:

Μόλις η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Βήμα 7:

Όσο η μαρμελάδα είναι ακόμα ζεστή, ρίξε προσεκτικά σε αποστειρωμένα γυαλιά βάζα, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος. Κλείστε καλά τα βάζα με καπάκια.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με μαρμελάδα βατόμουρου είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο των σμέουρων, το μαγείρεμα της μαρμελάδας και το γέμισμα των βαζών.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για τους vegan που ενδιαφέρονται να φτιάξουν αυτή τη μαρμελάδα βατόμουρου, δεν χρειάζονται αλλαγές στα συστατικά καθώς η συνταγή είναι ήδη κατάλληλη.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Χρησιμοποιήστε ώριμα σμέουρα για την καλύτερη γεύση. Πρέπει να είναι έντονο κόκκινο και ελαφρώς μαλακά, αλλά όχι υπερώριμα.
– Ανακατεύετε συχνά τη μαρμελάδα κατά τη διάρκεια του βρασμού για να μην κολλήσει στο άλλο του τηγανιού.
– Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια όσο βράζει η μαρμελάδα.
– Αποστειρώστε τα γυάλινα βάζα και τα καπάκια πριν ρίξετε τη μαρμελάδα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της μαρμελάδας και στην παράταση της διάρκειας ζωής της.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
40

Συνολικό Λίπος
0g

Υδατάνθρακες
10 g

Σάκχαρα
10 g

Ίνα
1g

Πρωτεΐνη
0g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τη λαχταριστή μαρμελάδα βατόμουρου σε φρέσκο ​​ψωμί, κρουασάν ή σκόνες για μια απολαυστική απόλαυση πρωινού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για κέικ, αρτοσκευάσματα ή μπισκότα με αποτύπωμα. Για μια κομψή παρουσίαση, μπορείτε να βάλετε τη μαρμελάδα βατόμουρου σε μικρά γυαλιά βάζα και να δώσετε μια πολύχρωμη κορδέλα γύρω από το καπάκι. Αυτό το κάνει ιδανικό για σπιτικά δώρα ή μπομπονιέρες για πάρτι. 🎁✨

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο επιπλέον γεύση στη μαρμελάδα σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια σανίδα αλλαντικών με διάφορα τυριά, ψωμί και κράκερ. Η γλυκιά και η πικάντικη μαρμελάδα βατόμουρου συνδυάζεται υπέροχα με κρεμώδες μπρι ή πικάντικο κατσικίσιο τυρί. Προσθέστε μερικά φρέσκα φρούτα μήλα ή σταφύλια σε φέτες για να ολοκληρώσετε την επανάληψη.

Για μια αλλαγή στις παραδοσιακές επιλογές πρωινού, δοκιμάστε να απλώσετε τη μαρμελάδα βατόμουρο ανάμεσα σε στρώσεις τηγανίτες ή βάφλες. Συμπληρώστε με μια κούκλα σαντιγί και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για μια απολαυστική πρωινή απόλαυση.

Εάν νιώθετε περιπετειώδεις, πειραματιστείτε ενσωματώνοντας τη μαρμελάδα βατόμουρο σε αλμυρά πιάτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γλάσο για το κοτόπουλο ή ως ενισχυτική γεύση σε σάλτσες σαλάτας ή μαρινάδες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διασφαλίσετε τη μακροζωία της μαρμελάδας Raspberry σας, αποθηκεύστε την σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, όπως ντουλάπι ή ντουλάπι. Τα σωστά σφραγισμένα και αποστειρωμένα βάζα μπορούν να διαρκέσουν έως και ένα χρόνο. Μόλις ανοιχτεί, βάλτε τη μαρμελάδα στο ψυγείο και καταναλώστε την μέσα σε έναν μήνα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Τα σμέουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Προσφέρουν πολλά για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η βελτίωση της πέψης και η προώθηση της υγείας της καρδιάς. Η φυσική γλυκύτητα των σμέουρων τα καθιστά επίσης μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στα επεξεργασμένα σάκχαρα.

Ο χυμός λεμονιού προσθέτει ένα αναζωογονητικό ζουμί στη μαρμελάδα και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, που βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού και στην παραγωγή κολλαγόνου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε αυτή τη μαρμελάδα βατόμουρου, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε και άλλες συνταγές για μαρμελάδα φρούτων, όπως φράουλα, βατόμουρο ή βατόμουρο. Κάθε παραλλαγή προσφέρει το δικό της μοναδικό προφίλ γεύσης και μπορείτε να την παρασκευάσετε με παρόμοιους τρόπους.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Raspberry Jam εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως η Ina Garten, γνωστή για τις νόστιμες και προσιτητές συνταγές της, και ο Jamie Oliver, ο οποίος δίνει συχνά έμφαση στη χρήση φρέσκων, εποχιακών συστατικών. Το πάθος τους για απλά αλλά γευστικά πιάτα μας ενθαρρύνει να δημιουργήσουμε γαστρονομικές απολαύσεις στις δικές μας κουζίνες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button